Logo

Laatste nieuws!

Laatste nieuwsberichten

The Dance Academy Coaches

Iedere afdeling wordt begeleid door professionals

Urban Dance Department coached by Vince.

Op 7-jarige leeftijd won ik met mijn neef Gilbert Themen de Nationale Talentenshow in Congrescentrum de RAI. Hier is mijn liefde voor de bühne ontstaan.

Eind jaren ’70 en begin jaren ‘80 kwam een nieuwe danssen- satie uit de States overwaaien, toen nog Electric Boogie en Breakin genaamd. Ik stond toen al tussen de grote jongens te oefenen en performen op de pleinen van Amsterdam. Naast Graffiti en Rappen was dans toch echt mijn grote Hip Hop liefde. Eind jaren ‘80 ging het heel snel en stond ik op het podium en in vele videoclips van o.a. King Bee en Tony Scot waarmee hij eerst tour de door Nederland, Europa en later de hele wereld. Hip Hop/Streetdance was een begrip en als pionier van deze dansstyle werd ik voor bijna alles gevraagd van modeshows, commercials tot foto/videoshoots en daarna om te produceren, organiseren en te choreograferen.

In 1997 besloot ik een entertainment bureau op te starten. Een jaar later kwam daar mijn dansschool, de eerste HipHop school van Amsterdam en omstreken bij, in Amsterdam Noord.

Mijn motto is “iedereen kan dansen, als je maar je ego en/of je schaamte aan de kant durft te zetten. Sta in je eigen KRACHT en ga terug naar IK door middel van DANS”

Verplichte vakken bij de afdeling Urban Dance zijn:

Basisschool · HipHop · Dancehall · Freestyle · House

Voortgezetonderwijs · HipHop · Dancehall · Freestyle · House · Popping & Locking*

* in overleg leswijziging mogelijk

Technical Dance Department coached by Nicky.

Op 6-jarige leeftijd ben ik gestart met klassiek ballet. Op 10 jaar werd mijn droom werkelijkheid, toen begon ik mijn opleiding aan de Nationale Balletacademie op de Theater- school in Amsterdam.

Na 5 jaar besloot ik dat mijn hart niet meer bij klassiek ballet alleen lag, ik wou meer verschillende stijlen leren dansen en ging naar de vooropleiding Jazz/Modern (VOT). Hierop volgend werd ik aangenomen aan de HBO Jazz-theater en ShowMusical dans, tevens op de Theater- school in Amsterdam. Met succes ben ik in 2003 afge- studeerd als Bachelor of Dance.

Mijn stage begon ik bij theatergezelschap Opus One. Hier heb ik 2 jaar in diverse producties gedanst. Daarna heb ik 5 jaar in het Efteling Theater gedanst. In 2011 ben in na veel invalwerk officieel van start gegaan als dansdocent, sinds 2014 bij Charming Dancing Days.

Verplichte vakken bij Technical Dance afdeling klassiek zijn:

Basisschool · Classical Ballet · Jazz Dance · Spitz & Stretch · Choreo

Voortgezetonderwijs · Classical Ballet · Jazz Dance · Spitz & Stretch · Choreo · Turn, Jump & Ground*

* in overleg leswijziging mogelijk

Verplichte vakken bij Technical Dance afdeling klassiek zijn:

Basisschool · Modern Dance · Technical Dance · Stretch & Strenght · Choreo

Voortgezetonderwijs · Modern Dance · Technical Dance · Stretch & Strenght · Choreo · Turn, Jump & Ground*

* in overleg leswijziging mogelijk

Performing Arts Department coached by Djuri.

Van jongs af aan had ik al een grote passie voor dans. Hierdoor heb ik ondertussen al meer dan 25 jaar dans- ervaring opgedaan.

Nadat ik de Dansacademie in Tilburg had afgerond, heb ik ook de opleiding tot fysiotherapeut gedaan. Mijn liefde voor dansen bleef echter altijd aanwezig en het bleef altijd kriebelen om er op termijn weer meer mee te gaan doen.

In 2012 ben ik weer begonnen met het geven van danslessen. De laatste jaren heb ik mezelf niet alleen als danser en dans- docent ontwikkeld, maar heb ik ook voor verschillende opdrachtgevers gewerkt als choreograaf Met mijn choreografie voor Anything Goes (2013) heb ik op 24 maart 2014 een Amateur Musical Award (AMA) voor beste choreografie in de wacht gesleept. Na beoordeling door een vakjury met onder andere Anouk van Nes, Jacques d’Ancona en Daniel Cohen, werd ik als beste choreograaf verkozen vanuit 70 amateur- producties in Nederland. Daar ben ik uiteraard nog steeds erg trots op.

Daarnaast ben ik op dit moment werkzaam als docent op ArtEZ hogeschool voor de kunsten, in Arnhem. Vanaf september 2016 ben ik als docent Musical / Drama / Theater verbonden aan Charming Dancing Days.

Verplichte vakken bij de afdeling Performing Arts zijn:

Basisschool · Technical Dance (Classical Ballet of Modern Dance) · Vocal · Drama · Musical

Voortgezetonderwijs· Technical Dance (Classical Ballet of Modern Dance) · Vocal · Drama · Musical · Show / Jazz Dance*

* in overleg leswijziging mogelijk

How to become a Dance Academy student?

Om toegelaten te worden tot de Dance Academy dien je auditie te doen.

Een auditie houdt in dat er gekeken wordt naar het niveau vanwaar het gekozen traject van start gaat.

De coach die aan elk traject verbonden zit kijkt tevens, samen met het medische team van Charming Dancing Days, naar belangrijke lichamelijke punten, zoals conditie, aanleg of misschien beperkingen.

De Dance Academy biedt een professionele, verantwoorde fundamentele basis, waarmee onze leerlingen verder kunnen groeien in de danswereld.

Aanmelden voor een auditie kan via het mailadres:
aanmelden@dance-academy.amsterdam

tussentijds instromen is mogelijk

f