Logo

Laatste nieuws!

Laatste nieuwsberichten

    Sorry, no posts matched your criteria.

The Dance Academy Coaches

Iedere afdeling wordt begeleid door professionals

Urban Dance Department coached by Vince.

Op 7-jarige leeftijd won ik met mijn neef Gilbert Themen de Nationale Talentenshow in Congrescentrum de RAI. Hier is mijn liefde voor de bühne ontstaan.

Eind jaren ’70 en begin jaren ‘80 kwam een nieuwe danssen- satie uit de States overwaaien, toen nog Electric Boogie en Breakin genaamd. Ik stond toen al tussen de grote jongens te oefenen en performen op de pleinen van Amsterdam. Naast Graffiti en Rappen was dans toch echt mijn grote Hip Hop liefde. Eind jaren ‘80 ging het heel snel en stond ik op het podium en in vele videoclips van o.a. King Bee en Tony Scot waarmee hij eerst tour de door Nederland, Europa en later de hele wereld. Hip Hop/Streetdance was een begrip en als pionier van deze dansstyle werd ik voor bijna alles gevraagd van modeshows, commercials tot foto/videoshoots en daarna om te produceren, organiseren en te choreograferen.

In 1997 besloot ik een entertainment bureau op te starten. Een jaar later kwam daar mijn dansschool, de eerste HipHop school van Amsterdam en omstreken bij, in Amsterdam Noord.

Mijn motto is “iedereen kan dansen, als je maar je ego en/of je schaamte aan de kant durft te zetten. Sta in je eigen KRACHT en ga terug naar IK door middel van DANS”

Verplichte vakken bij de afdeling Urban Dance zijn:

Basisschool · HipHop · Dancehall · Freestyle · House

Voortgezetonderwijs · HipHop · Dancehall · Freestyle · House · Popping & Locking*

* in overleg leswijziging mogelijk

Technical Dance Department coached by Nicky.

Op 6-jarige leeftijd ben ik gestart met klassiek ballet. Op 10 jaar werd mijn droom werkelijkheid, toen begon ik mijn opleiding aan de Nationale Balletacademie op de Theater- school in Amsterdam.

Na 5 jaar besloot ik dat mijn hart niet meer bij klassiek ballet alleen lag, ik wou meer verschillende stijlen leren dansen en ging naar de vooropleiding Jazz/Modern (VOT). Hierop volgend werd ik aangenomen aan de HBO Jazz-theater en ShowMusical dans, tevens op de Theater- school in Amsterdam. Met succes ben ik in 2003 afge- studeerd als Bachelor of Dance.

Mijn stage begon ik bij theatergezelschap Opus One. Hier heb ik 2 jaar in diverse producties gedanst. Daarna heb ik 5 jaar in het Efteling Theater gedanst. In 2011 ben in na veel invalwerk officieel van start gegaan als dansdocent, sinds 2014 bij Charming Dancing Days.

Verplichte vakken bij Technical Dance afdeling klassiek zijn:

Basisschool · Classical Ballet · Jazz Dance · Spitz & Stretch · Choreo

Voortgezetonderwijs · Classical Ballet · Jazz Dance · Spitz & Stretch · Choreo · Turn, Jump & Ground*

* in overleg leswijziging mogelijk

Verplichte vakken bij Technical Dance afdeling klassiek zijn:

Basisschool · Modern Dance · Technical Dance · Stretch & Strenght · Choreo

Voortgezetonderwijs · Modern Dance · Technical Dance · Stretch & Strenght · Choreo · Turn, Jump & Ground*

* in overleg leswijziging mogelijk

How to become a Dance Academy student?

Om toegelaten te worden tot de Dance Academy dien je auditie te doen.

Een auditie houdt in dat er gekeken wordt naar het niveau vanwaar het gekozen traject van start gaat.

De coach die aan elk traject verbonden zit kijkt tevens, samen met het medische team van Charming Dancing Days, naar belangrijke lichamelijke punten, zoals conditie, aanleg of misschien beperkingen.

De Dance Academy biedt een professionele, verantwoorde fundamentele basis, waarmee onze leerlingen verder kunnen groeien in de danswereld.

Aanmelden voor een auditie kan via het mailadres:
aanmelden@dance-academy.amsterdam

tussentijds instromen is mogelijk

f