Logo

Laatste nieuws!

Laatste nieuwsberichten

The Dance Academy Coaches

Iedere afdeling wordt begeleid door professionals

Urban Dance Department coached by Vince.

Op 7-jarige leeftijd won ik met mijn neef Gilbert Themen de Nationale Talentenshow in Congrescentrum de RAI. Hier is mijn liefde voor de bühne ontstaan.

Eind jaren ’70 en begin jaren ‘80 kwam een nieuwe danssen- satie uit de States overwaaien, toen nog Electric Boogie en Breakin genaamd. Ik stond toen al tussen de grote jongens te oefenen en performen op de pleinen van Amsterdam. Naast Graffiti en Rappen was dans toch echt mijn grote Hip Hop liefde. Eind jaren ‘80 ging het heel snel en stond ik op het podium en in vele videoclips van o.a. King Bee en Tony Scot waarmee hij eerst tour de door Nederland, Europa en later de hele wereld. Hip Hop/Streetdance was een begrip en als pionier van deze dansstyle werd ik voor bijna alles gevraagd van modeshows, commercials tot foto/videoshoots en daarna om te produceren, organiseren en te choreograferen.

In 1997 besloot ik een entertainment bureau op te starten. Een jaar later kwam daar mijn dansschool, de eerste HipHop school van Amsterdam en omstreken bij, in Amsterdam Noord.

Mijn motto is “iedereen kan dansen, als je maar je ego en/of je schaamte aan de kant durft te zetten. Sta in je eigen KRACHT en ga terug naar IK door middel van DANS”

Verplichte vakken bij de afdeling Urban Dance zijn:

Basisschool · HipHop · Dancehall · Freestyle · House

Voortgezetonderwijs · HipHop · Dancehall · Freestyle · House · Popping & Locking*

* in overleg leswijziging mogelijk

Technical Dance Department coached by Nicky.

Op 6-jarige leeftijd ben ik gestart met klassiek ballet. Op 10 jaar werd mijn droom werkelijkheid, toen begon ik mijn opleiding aan de Nationale Balletacademie op de Theater- school in Amsterdam.

Na 5 jaar besloot ik dat mijn hart niet meer bij klassiek ballet alleen lag, ik wou meer verschillende stijlen leren dansen en ging naar de vooropleiding Jazz/Modern (VOT). Hierop volgend werd ik aangenomen aan de HBO Jazz-theater en ShowMusical dans, tevens op de Theater- school in Amsterdam. Met succes ben ik in 2003 afge- studeerd als Bachelor of Dance.

Mijn stage begon ik bij theatergezelschap Opus One. Hier heb ik 2 jaar in diverse producties gedanst. Daarna heb ik 5 jaar in het Efteling Theater gedanst. In 2011 ben in na veel invalwerk officieel van start gegaan als dansdocent, sinds 2014 bij Charming Dancing Days.

Verplichte vakken bij Technical Dance afdeling klassiek zijn:

Basisschool · Classical Ballet · Jazz Dance · Spitz & Stretch · Choreo

Voortgezetonderwijs · Classical Ballet · Jazz Dance · Spitz & Stretch · Choreo · Turn, Jump & Ground*

* in overleg leswijziging mogelijk

Verplichte vakken bij Technical Dance afdeling klassiek zijn:

Basisschool · Modern Dance · Technical Dance · Stretch & Strenght · Choreo

Voortgezetonderwijs · Modern Dance · Technical Dance · Stretch & Strenght · Choreo · Turn, Jump & Ground*

* in overleg leswijziging mogelijk

Performing Arts Department coached by Quendell.

Hai mijn naam is Quendell Amstelveen,

Ik heb mijn dansopleiding gevolgd aan de Mavo/Havo voor Dans en Muziek en aan de Dansacademie Codarts beiden in Rotterdam en heb in vele productie in Nederland en daarbuiten mogen deelnemen. Ik ben professioneel docent, danser, choreograaf, mentor, coach en entertainer. Werkzaam op zowel professionele dansopleidingen, dansvooropleidingen, toonaangevende dansscholen, het amateurwerkveld in de meest gangbare dansstijlen en shows en events en mag heel wat leerlingen vaak genoeg weer in evenementen, shows, televisie of in andere professies terug zien. Van Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz, Tappdance en Urban, ik heb het gelukkig allemaal mogen smaken en deel al mijn kennis graag met de liefde en enthousiasme die ik heb voor dit vak heb.

Mijn missie is om jong en oud te brengen naar belevenissen die ze van te voren niet voor ogen hadden gehouden zodat ze zeggen: ” Wou dat was gaaf! En toeschouwers:” Zo, dat jij dat kan!”

Ik mag, bij Dance Academy Performing Arts, met de meest gemotiveerde en enthousiaste Kids, die theater, zingen en/of dansen als passie hebben, werken aan het meest complete showcase die er bestaat namelijk: “ Musicaltheater! Moeilijk,…wel nee het belangrijkste wat je moet hebben is een flinke dosis enthousiasme en een berg verbeelding, de rest gaat vanzelf en sneller dan je denkt Geloof je me niet….nou kom dan maar snel langs en ga samen met mij de uitdaging aan.
Zien is geloven en geloven is Musicaltheater!

Verplichte vakken bij de afdeling Performing Arts zijn:

Basisschool · Technical Dance (Classical Ballet of Modern Dance) · Vocal · Drama · Musical

Voortgezetonderwijs· Technical Dance (Classical Ballet of Modern Dance) · Vocal · Drama · Musical · Show / Jazz Dance*

* in overleg leswijziging mogelijk

How to become a Dance Academy student?

Om toegelaten te worden tot de Dance Academy dien je auditie te doen.

Een auditie houdt in dat er gekeken wordt naar het niveau vanwaar het gekozen traject van start gaat.

De coach die aan elk traject verbonden zit kijkt tevens, samen met het medische team van Charming Dancing Days, naar belangrijke lichamelijke punten, zoals conditie, aanleg of misschien beperkingen.

De Dance Academy biedt een professionele, verantwoorde fundamentele basis, waarmee onze leerlingen verder kunnen groeien in de danswereld.

Aanmelden voor een auditie kan via het mailadres:
aanmelden@dance-academy.amsterdam

tussentijds instromen is mogelijk

f