Logo

Laatste nieuws!

Laatste nieuwsberichten

    Sorry, no posts matched your criteria.

Charming Dancing Days
Dance Academy

Iemand die van dans zijn beroep wil maken of gewoon een enorme passie voor dans heeft, moet vroeg beginnen om zijn of haar talent te ontwikkelen. Om je talenten te ontwikkelen wordt een (jong)kind vaak geacht om dat ver van zijn bestaande leefomgeving vorm te geven.

Een stap die niet door iedereen genomen kan worden. Een gemiste kans voor de danswereld? Vanuit deze visie zijn wij binnen Charming Dancing Days van start gegaan met de afdeling ‘Dance Academy’. Binnen de Dance Academy afdeling bieden wij professioneel onderwijs aan voor getalenteerde leerlingen. Vanaf groep zeven van de basisschool tot en met de laatste klas van het voortgezet-onderwijs. De Dance Academy bereidt hen voor op een MBO- of HBO niveau opleiding dans.

Toelating en auditie Om toegelaten te worden tot de Dance Academy dient de leerling auditie doen. Een auditie houdt in dat er gekeken wordt naar het niveau vanwaar het gekozen traject van start gaat. De Person- al coach die aan elk traject verbonden zit kijkt tevens, samen met het medische team van Charming Dancing Days, naar belangrijke lichamelijke punten, zoals conditie, aanleg of misschien beperkingen.

De Dance Academy biedt een professionele, verantwoorde fundamentele basis, waarmee onze leerlingen verder kunnen groeien in de danswereld.

Aanmelden voor een auditie kan via het mailadres: aanmelden@dance-academy.amsterdam.

De Dance Academy biedt 2 trajecten:

  Technical Dance | Urban Dance

De lessen worden na schooltijd en op zaterdag verzorgd.

Urban Dance

De Dance Academy Urban Dance sluit perfect aan op hedendaagse urban dansstijlen. Studenten krijgen les van grote namen in de danswereld en worden gestimuleerd om hun individuele talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. Droom jij van een carrière in de spotlights als danser? Meld je aan voor de audities!

Urban dance is de verzamelnaam voor de verschillende stijlen en de subcultuur die voortkomt uit diverse internationale tradities. De studie bereidt je niet alleen danstechnisch, maar ook artistiek en zakelijk voor op je toekomstig werkterrein. Je bent na afloop breed inzetbaar in een professioneel circuit binnen kunst & cultuur en media & entertainment.

Tijdens de Urban Dance lessen kom je in aanraking met een grote verscheidenheid aan stijlen: hiphop, popping, locking, house, freestyle, streetdance, jazzdance, funk, breakdance, krumping, waacking, vogue, salsa en african. Het praktische deel van de opleiding wordt verzorgd door een vaste kern van docenten van Charming Dancing Days, aangevuld met gastdocenten en gastchoreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Daarnaast word je gestimuleerd om eigen werk te maken en leer je hoe jij dit kunt presenteren, zowel individueel als in groepsverband.

f

Technical Dance – Classical Ballet

Technical Dance, Classical Ballet, Modern Dance

Als dansen in je bloed zit en je voelt je sterk aangetrokken tot de fascinerende wereld van ballet en moderne dans, dan is onze Technical Department wat voor jou. Om uiteindelijk bij één van de grote (internationale) dansgezelschappen te dansen, moet je vanaf je tiende jaar aan je professionele opleiding beginnen.
Wij bieden vanaf je zevende jaar al een uitstekende pre-vooropleiding aan die jou voorbereid op de balletacademie.

Technical Dance – Modern Dance

Technical Dance, Classical Ballet, Modern Dance

Centraal staat de klassieke ballettechniek. Dit vormt de basis van alle dans.
Vanuit die techniek kan je de keuze maken voor Technical Dance (jazz) of Modern Dance. Beide dansvormen zullen altijd terugkomen op de latere, professionele opleiding.
Je leert op het hoogste niveau dansen en laat de resultaten zien tijdens meerdere tussenpresentaties en een eindvoorstelling.